fbpx

Our Commitment to Privacy

This Privacy Policy demonstrates the commitment of Techtronic Power Tools (M) Sdn. Bhd. (the “Company”, a company located in Malaysia) to protect the privacy of individuals with respect to personal data in compliance with the requirements of laws of Malaysia, including the Personal Data Protection Act 2010 and is designed to assist you in understanding our policies and practices in relation to the collection, use, retention, transfer of and access to your personal data collected by us on our website [https://www.milwaukeetool.asia/my/en/] (“ Website”).

What is Personal Data

When used in this Privacy Policy, the term “personal data” refers to any data-

(a) relating directly or indirectly to a living individual;
(b) from which it is practicable for the identity of the individual to be directly or indirectly ascertained; and
(c) in a form in which access to or processing of the data is practicable.

Information we collect from you and How we use such information

We will collect and process the following data about you:

(a) Information we collect about you

When you visit our Website, we will record each of your visit and will automatically collect the following information:
• technical information, including the Internet protocol (IP) address used to connect your computer to the Internet, your login information, browser type and version, geo-location, time zone setting, browser plug-in types and versions, device types, operating system, time and date of consent and platform;
• information about your visit, including the full Uniform Resource Locators (URL), clickstream to, through and from our site (including date and time), products you viewed, searched for, filtered or purchased/redeemed, the hyperlinks you have clicked, the websites you visited before arriving at our Website, page viewed, page response times, download errors, length of visits to certain pages, page interaction information (such as scrolling, clicks, and mouse-overs), methods used to browse the Website, and any phone number used to call our customer service number.

This information is stored exclusively by us to administer our site and for internal operations, including troubleshooting, data analysis, testing, research, statistical and survey purposes and for the control of illegal acts. We reserve the right to check these log files and data retroactively if there is reasonable suspicion of an illegal act due to concrete indications. As far as personal data is processed, we do so solely to protect our legitimate interest to control illegal acts particular in connection with our Website.

(b) Information you give us

This is information about you that you give us by placing an order with us at our store(s) and/or through our Website, signing up to our newsletters or promotional materials, registration for marketing and promotional activities or membership offered by us or any member of the TTI Group (as defined below), registering for product warranty, registering as a registered user of our Website, redemption of souvenirs, registering for servicing of your products, corresponding with us by e-mail, telephone or social media, creating an account with us, submitting your resume through our job recruitment section or otherwise. It includes information you provide when you enter a competition, promotion or survey, search for a product, report a problem with our site or tools via customer service or other social media functions on our site. The information you give us may include but is not limited to your name, your trade, your employer/company information, job title, telephone number, fax number, address, email address, personal description, photographs, age group, gender, date of birth, financial and credit card (or any other cashless payment) information, social media accounts information, the products you owned and their serial number, purchase history and payment receipt, service booking details, comments on products you provided, shopping preferences, interest and hobbies or personal information as set out in your resume. We will only request information, which is required for the specific purpose. Please note that it is mandatory for you to provide personal data marked with asterisks. Refusal to provide such information may render us unable to handle any application or request you are making, or may otherwise defeat the objectives of your visit.

By using our Website and providing personal data to us, you give your consent that we collect and process the data to provide you with the information, products and services that you requested from us. You have the right to withdraw this consent at any time. We may also use this data to carry out our obligations arising from any contracts entered between you and us. We store your personal data only as long as we need it to provide the information, services or offers you requested or to carry out our obligations arising from any contracts.

(c) Information we receive from other sources

This is information we receive about you if you use any of the other websites we operate or the other services we provide. We are working closely with third parties (including, for example, business partners, sub-contractors in technical, payment and delivery services, advertising networks, analytics providers, search information providers, credit reference agencies).

Cookies

Our Website uses cookies to distinguish you from other users of our Website. This helps us to provide you with a good experience when you browse our Website and allows us to improve our site. For detailed information on the cookies we use and the purposes for which we use them see our Cookie Statement

Most of the cookies we use are so-called “session cookies”. Other cookies remain on your device until you delete them. These cookies allow us to recognize your browser at the next visit.

As far as personal data is processed in this regard, we carry out such processing on basis of our legitimate interest to improve our Website for users. We only process pseudonymised data in this regard upon your visit of our Website. You can delete cookies on your device at any time and once they are deleted we cannot process any information contained in a cookie.

You can further adjust your browser so that you are informed about the setting of cookies and only allow cookies on an individual basis, exclude accepting cookies for specific cases or in general, and activate the automatic deletion of cookies when you close your browser. The functionality of this Website may be restricted when cookies are deactivated.

Analytics

If you visit our Website, we or our authorized service providers may use cookies, pixel or other technologies to offer you a better and faster user experience or to show you advertising as explained below.

(a) Google Analytics

This Website uses Google Analytics, a web analytics service provided by Google, Inc. (1600 Amphitheater Parkway, Mountain View, CA 94043, USA, “Google”). Google Analytics uses cookies to help us analyse your use of our Website. The information generated by the cookie about your use of this Website will be transferred to a Google server in the United States. We use Google Analytics with the extension “_anonymizeIp ()”, so that the IP addresses transferred to Google are only processed in a shortened version in order to exclude that they are directly related to you. Google will use these data for the purposes of evaluating your use of the Website, compiling reports on website activity for our Website, and providing further services related to Website and internet usage. Google may also transfer these data to third parties, provided that it is required by law or insofar as third parties process these data on behalf of Google. Google will not associate your IP address with any other data held by Google. You can prevent the installation also of the Google Analytics cookie by the settings of your browser software; we point out that if you do this, you may not be able to use the full functionality of our Website. Furthermore, you can object to data collection and storage for Google Analytics for the future at any time via Google’s browser plug-in (https://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=en). For more information about Google Analytics go to (http://www.google.com/intl/en/analytics/learn/privacy.html). If you visit our Website via a mobile device, you can disable Google Analytics by clicking this (https://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=en).

As far as personal data is processed in this regard, we carry out such processing as part as of our legitimate interest for own marketing purposes. We safeguard your interests by anonymizing your IP address upon collection so that you are not identifiable.

(b) Facebook Pixel

We use the Facebook Pixel from Facebook Inc. (1601 S. California Ave. Palo Alto, CA 94304 (“Facebook”)) on this Website.

This allows user behavior to be tracked after they have been redirected to the provider’s website by clicking on a Facebook ad. This enables us to measure the effectiveness of Facebook ads for statistical and market research purposes. The data collected is anonymous to us. However, this data is stored and processed by Facebook. Facebook may link this information to your Facebook account and also use it for its own promotional purposes in accordance with Facebook’s Data Usage Policy https://www.facebook.com/about/privacy/. You can allow Facebook and its partners to place ads on and off Facebook. A cookie may also be stored on your computer for these purposes.

You can object to the collection of your data by Facebook Pixel, or to the use of your data for the purpose of displaying Facebook ads by contacting Facebook.

Facebook is certified under the Privacy Shield Agreement and thus guarantees compliance with European data protection legislation (https://www.privacyshield.gov/participant?id=a2zt0000000GnywAAC&status=Active).

(c) Google Tag Manager

With Google Tag Manager, website tags can be administered via an interface. Google Tag Manager solely implements tags and it does not place any cookies and no personal data is collected. Google Tag Manager triggers other tags that potentially collect data, but Google Tag Manager does not access this data. If, at domain or browser level, a deactivation of certain websites is affected, this remains in place for all tracking tags to the extent that these are implemented with Google Tag Manager.

(d) Yahoo Tag Manager

With Yahoo Tag Manager, website tags can be administered via an interface. Yahoo Tag Manager solely implements tags and it does not place any cookies and no personal data is collected. For more information about Yahoo Tag Manager go to (https://marketing.yahoo.co.jp/service/tagmanager/) and (https://privacy.yahoo.co.jp/)

(e) Google Adword

Google AdWords inserts a cookie or a pixel on your computer or on your mobile device if you were directed to our Website via Google advertisement. These cookies are no longer applicable after 30 days. They do not serve for any personal identification. If the user visits certain pages of our Website and the cookie is still active, both we and Google will be able to see that you clicked on the advertisement and were forwarded to our Website. We, as well as all other clients of Google-AdWords, receive different cookies. The cookies affected by our Google advertisements can therefore not be followed beyond our Internet Service.

The information obtained from the conversion tracking serves to compile statistics on the conversion for us. We learn about the total number of users who clicked on an advertisement and were forwarded to a site provided with a conversion tracking tag. However, we do not receive any information that would allow your potential identification.

If you do not wish to take part in conversion tracking, you may deactivate the conversion cookie in the settings of your browser. More information on this can be obtained from the Google Data Protection Statement. You may also adjust your settings for Google Advertising in the Google settings for advertising.

Security

All personal data you provide to us is secured on our Website or stored on our secure servers with restricted access by authorized personnel only. We utilize encryption/security software for data transmission so as to protect your data via encrypting it in a secure format to ensure its privacy and security from unauthorized access or disclosure, accidental loss, alteration or destruction. In addition, we will adopt contractual or other means to prevent any personal data transferred to our data processor (i) from being kept longer than is necessary for processing of the data; and (ii) from unauthorized or accidental access, processing, erasure, loss or use, if we are to engage any data processor. Unfortunately, the transmission of information via the internet is not completely secure. Although we will do our best to protect your personal data, we cannot guarantee the security of your data transmitted to our Website; any transmission is at your own risk. Once we have received your information, we will use strict procedures and security features to try to prevent unauthorised access.

Use of Personal Data Collected

By using our Website and/or providing personal data to it, you agree that your personal data provided by you may be used and retained by us (in electronic form and/or hard copy form or in any appropriate manner) for the following purposes and for other purposes as shall be agreed between you and us or required by law from time to time:

– providing information about the Company and our products and/or services to you;
– processing your order for purchase, including verifying your payment details or status;
– processing your registration for any newsletters, marketing and promotional activities or membership;
– processing your registration for product warranty;
– processing your registration as a registered user of our Website;
– processing your redemption of souvenirs;
– processing your registration for servicing of your products;
– providing you with our products and/or services;
– providing you with regular communications from us with details of our products, services and relevant benefits;
– carrying out promotional campaign which you have entered;
– carrying out data sorting and analysis to enable us to better understand your preference and buying behaviour and to provide products and services better tailored to your needs, and to assist us in selecting products and services that are likely to be of interest to you;
– processing any enquiries arising out of or in connection with the Company, products and/or services;
– investigation of complaints and suspicious transactions;
– prevention or detection of crimes;
– disclosure as required by law;
– processing your job application;
– administering, enforcing or performing any contract which we have entered into with you;
– other related purposes for which you have otherwise made it available to us;
– if you have provided your consent for the use of your data for marketing purposes, we will contact you by electronic means (e-mail, SMS, other media whether now known or available in the future) and/or by direct mail with information about goods and services like those which were the subject of such consent; and
– if you have provided your consent, to permit selected third parties to use your data, to contact you by electronic means and/or by direct mail.

We will not use your personal data to provide marketing materials to you unless we have your prior consent.

The Company may not so collect, process, retain or in any manner use your personal data unless we have received your consent to the above intended use. If you no longer wish us to use your personal data for the above intended purposes, you may at any time inform us by sending your request in writing through email to the Legal Officer, Legal Department (hklegal@tti.com.hk), by phone (Phone number : (852) 2402 6888) or by post to Techtronic Industries Company Limited, 29/F, Tower 2, Kowloon Commerce Centre, 51 Kwai Cheong Road, Kwai Chung, Hong Kong.

Retention/Accuracy of the Information

We retain records of your dealings with us for the above purposes. Our general policy is to retain your personal data no longer than is necessary for the fulfillment of the purposes mentioned above unless a longer retention period is required or permitted by applicable law.

We will take reasonable steps to ensure the accuracy of your personal data held by us. If we note that the personal data is inaccurate, we will not use such data and will notify any third party to which your personal data has been transferred regarding the same.

Sharing and Disclosure of Information

By using our Website and/or providing personal data to it, you agree that we may disclose or transfer (whether in Malaysia or abroad) to third-parties if legally required or if we instruct third parties to process your data under our authority, but this will be done following strict adherence to applicable laws and regulations. These third parties may include, if applicable, (i) any agent, contractor or other third party service provider who provides data processing, telecommunications, collection, credit reference, security, credit, banking, financial, or other professional services, to us; (ii) any company within TTI Group; (iii) any of our actual or proposed assignees or transferees of our rights (whether in Malaysia or abroad); and/or (iv) any person or entity to whom we are under an obligation to make disclosure under the requirements of any laws, rules, regulations, codes of practice or guidelines issued by any regulatory or other authorities, for any or all of the purposes mentioned above. TTI Group means Techtronic Industries Company Limited, its subsidiaries and affiliates in Malaysia or abroad.

In this regard your data may also be processed by staff which might be operating outside Malaysia and the European Economic Area who work for us, our affiliates or for one of our suppliers. This includes staff engaged in, among other things, the fulfilment of your order, the processing of your payment details and the provision of support services. The transferee(s) may not be in places where data protection laws are substantially similar to that of Malaysia or the European Economic Area. This means your personal data may not be protected to the same or similar level in Malaysia or the European Economic Area.

The Company may not so transfer your personal data unless we have received your consent to the above intended transfer.

Access to and Correction of Information

As a data subject, you have the right to assert the rights of the data subject vis-à-vis us at any time. In particular, you and/or your legal guardian (if applicable) have the right to:

1. obtain information whether and if applicable to which extent we process personal data concerning you or not;

2. access information, in particular, the following information: stored data concerning you, purpose(s) of the processing, categories of data, recipients to whom we disclose data or duration of the storage in the case of processing of personal data concerning you ;

3. require us to correct any personal data without undue delay which is inaccurate or incomplete; and

4. ascertain our policies and practices (from time to time) in relation to personal data and the types of personal data held by us;

5. require us to delete or cease the collection, processing or use of your personal data without undue delay;

6. withdraw your consent given vis-à-vis us concerning the processing of your data at any time;

7. let the processing of your personal data be restricted; and

8. receive the personal data concerning you which you had provided to us in a structured, standard and machine-readable format, and to transmit these data to another controller

We may charge a reasonable fee for the processing of any personal data access request. All requests for access to or correction of personal data or information regarding policies and practices and types of personal data held and questions and comments regarding this Privacy Policy should be in writing and addressed to our Legal Officer and/or Privacy Officer.

Legal Officer Phone number : (852) 2402 6888
Fax number: (852) 2413 5971
E-mail address : hklegal@tti.com.hk
29/F, Tower 2 Kowloon Commerce Centre 51 Kwai Cheong Road Kwai Chung, New Territories, Hong Kong

Third-Party Websites

Our Website may, from time to time, contain links to and from the websites of our partner networks, advertisers and affiliates. If you follow a link to any of these websites, please note that these websites have their own privacy policies and that we do not accept any responsibility or liability for these policies. Please check these policies before you submit any personal data to these websites.

Your Consent

By using our Website and/or providing your personal data to us, you expressly consent to our collection and use of your personal data in accordance with this Privacy Policy. We will post any changes to our Privacy Policy on our Website from time to time in response to changing legal, regulatory or operational requirements. We will provide notice of any such changes (including when they will take effect) in accordance with law.

If there is any inconsistency or conflict between the English and Malaysian versions of this Privacy Policy Statement, the English version shall prevail.

Effective date of this Privacy Statement – 03/06/2020

 

 

Komitmen Kami Terhadap Privasi

Polisi Privasi ini menunjukkan komitmen Techtronic Power Tools (M) Sdn Bhd (“Syarikat”, sebuah syarikat yang berlokasi di Malaysia) untuk melindungi privasi individu berkenaan dengan data peribadi yang mematuhi kehendak undang-undang Malaysia, termasuk Akta Perlindungan Data Peribadi 2010 dan dibentuk untuk membantu anda memahami dasar-dasar dan amalan kami berkaitan dengan pengumpulan, penggunaan, penyimpanan, pemindahan dan akses ke data peribadi anda yang dikumpulkan di laman web kami [https://www.milwaukeetool.asia/my/en/] (“ Laman web”).

Apa itu Data Peribadi

Apabila digunakan dalam Polisi Privasi ini, istilah “data peribadi” merujuk kepada data –

(a) yang berhubungan secara langsung atau tidak langsung dengan individu yang hidup;
(b) dari mana praktiknya identiti individu dapat dipastikan secara langsung atau tidak langsung; dan
(c) dalam bentuk di mana akses atau pemprosesan data dapat dilaksanakan.

Maklumat yang kami kumpulkan daripada anda dan Cara kami menggunakan maklumat tersebut

Kami akan mengumpulkan dan memproses data berikut mengenai anda:

(a) Maklumat yang kami kumpulkan mengenai anda

Semasa anda mengunjungi Laman Web kami, kami akan merekodkan setiap lawatan anda dan mengumpulkan maklumat berikut secara automatik:
• Maklumat teknikal, termasuk alamat protokol Internet (IP) yang digunakan untuk menghubungkan komputer anda ke Internet, maklumat log masuk anda, jenis dan versi penyemak imbas, lokasi geo, tetapan zon waktu, jenis dan versi pemalam penyemak imbas, jenis peranti, sistem operasi, masa dan tarikh persetujuan dan platform;
• Maklumat mengenai lawatan anda, termasuk Pelokasi Sumber Seragam (URL), aliran klik (clickstream), melalui dan daripada laman web kami (termasuk tarikh dan masa), produk yang anda lihat, cari, ditapis atau dibeli/ ditebus, hiperpautan yang telah anda klik, laman web yang anda kunjungi sebelum tiba di Laman Web kami, halaman yang dilihat, tempoh tindak balas halaman, kesalahan muat turun, tempoh kunjungan ke halaman tertentu, maklumat interaksi halaman, (seperti menatal, klik-klik, dan mouse-over), kaedah-kaedah yang digunakan untuk melayari laman web dan sebarang nombor telefon yang digunakan untuk menghubungi nombor perkhidmatan pelanggan kami.

Maklumat ini disimpan secara eksklusif oleh kami untuk mentadbir laman web kami dan untuk operasi dalaman, termasuk mengesan kerosakan, analisis data, pengujian, penyelidikan, statistik dan tujuan tinjauan dan kawalan perbuatan haram. Kami berhak untuk memeriksa fail log dan data ini secara retroaktif sekiranya terdapat kecurigaan yang munasabah akan perbuatan yang tidak sah disebabkan oleh petunjuk yang nyata. Setakat data peribadi yang diproses, kami melakukannya semata-mata untuk melindungi kepentingan sah kami untuk mengawal perbuatan haram khususnya yang berkaitan dengan Laman Web kami.

(b) Maklumat yang anda berikan kepada kami

Ini adalah maklumat mengenai anda yang anda berikan kepada kami dengan membuat pesanan dengan kami di kedai-kedai dan/atau melalui Laman Web kami, mendaftar ke surat berita atau bahan promosi kami, pendaftaran untuk aktiviti pemasaran dan promosi atau keahlian yang ditawarkan oleh kami atau mana-mana anggota TTI Group (seperti yang ditentukan di bawah), mendaftar untuk jaminan produk, mendaftar sebagai pengguna berdaftar Laman Web kami, penebusan cenderamata, mendaftar untuk servis produk anda, menghubungi kami melalui e-mel, telefon atau media sosial, membuat akaun dengan kami, menghantar resume anda melalui bahagian pengambilan pekerja kami atau sebaliknya. Ini termasuk maklumat yang anda berikan ketika anda memasuki pertandingan, promosi atau tinjauan, pencarian produk, melaporkan masalah dengan laman web atau alat-alat kami melalui perkhidmatan pelanggan atau fungsi media sosial lain di laman web kami. Maklumat yang anda berikan mungkin merangkumi tetapi tidak terhad kepada nama, perdagangan anda, maklumat majikan/syarikat anda, nama jawatan, nombor telefon, nombor faks, alamat, alamat e-mel, keterangan peribadi, gambar-gambar, kumpulan umur, jantina, tarikh lahir, maklumat kewangan dan kad kredit (atau pembayaran tanpa tunai lain), maklumat akaun media sosial, produk yang anda miliki dan nombor sirinya, sejarah pembelian dan resit pembayaran, maklumat tempahan perkhidmatan, komen-komen mengenai produk yang anda berikan, keutamaan membeli-belah, minat dan hobi atau maklumat peribadi seperti yang dinyatakan dalam resume anda. Kami hanya akan meminta maklumat yang diperlukan untuk tujuan tertentu. Harap maklum bahawa adalah wajib bagi anda untuk memberikan data peribadi yang ditandai dengan asterisk. Penolakan untuk memberikan maklumat tersebut boleh menyebabkan kami tidak dapat menangani sebarang permohonan atau permintaan yang anda buat, atau sebaliknya mungkin mengalahkan objektif lawatan anda.

Dengan menggunakan Laman web kami dan memberikan data peribadi kepada kami, anda memberikan persetujuan anda bahawa kami mengumpul dan memproses data tersebut untuk memberikan anda maklumat, produk dan perkhidmatan yang anda minta daripada kami. Anda berhak menarik balik persetujuan ini pada bila-bila masa. Kami juga dapat menggunakan data ini untuk melaksanakan kewajiban kami yang timbul daripada sebarang kontrak yang dibuat antara anda dan kami. Kami menyimpan data peribadi anda hanya selagi kami memerlukannya untuk membekalkan maklumat, perkhidmatan atau tawaran yang anda minta atau untuk melaksanakan tanggungjawab kami yang timbul daripada sebarang kontrak.

(c) Maklumat yang kami terima daripada sumber lain

Ini adalah maklumat yang kami terima mengenai anda sekiranya anda menggunakan laman web lain yang kami kendalikan atau perkhidmatan lain yang kami sediakan. Kami bekerjasama rapat dengan pihak ketiga (termasuk, contohnya, rakan niaga, sub-kontraktor dalam perkhidmatan teknikal, pembayaran dan penghantaran, rangkaian pengiklanan, pembekal analisis, pembekal maklumat carian, agensi rujukan kredit).

Kuki

Laman web kami menggunakan kuki untuk membezakan anda dengan pengguna Laman web kami yang lain. Ini membantu kami untuk memberikan anda pengalaman yang baik semasa anda melayari laman web kami dan membolehkan kami memperbaiki laman web kami. Untuk maklumat terperinci mengenai kuki yang kami gunakan dan tujuan penggunaanya, boleh rujuk pada Cookie Statement kami.

Sebilangan besar kuki yang kami gunakan adalah apa yang disebut sebagai “kuki sesi”. Kuki lain tetap ada pada peranti anda sehingga anda menghapuskannya. Kuki ini membolehkan kami mengenali penyemak imbas anda pada lawatan seterusnya.

Sejauh mana data peribadi diproses dalam hal ini, kami melakukan pemprosesan tersebut berdasarkan kepentingan sah kami untuk menambah baik Laman Web kami untuk pengguna-pengguna. Kami hanya memproses data nama samaran dalam hal ini semasa lawatan anda ke Laman Web kami. Anda boleh memadamkan kuki pada peranti anda pada bila-bila masa dan setelah dipadamkan, kami tidak dapat memproses maklumat yang terdapat dalam kuki.

Anda boleh melaraskan penyemak imbas anda supaya anda dimaklumkan mengenai pengaturan kuki dan hanya membenarkan kuki secara individu, tidak termasuk menerima kuki untuk kes-kes tertentu atau secara umum, dan mengaktifkan penghapusan kuki secara automatik apabila anda menutup penyemak imbas anda. Fungsi Laman Web ini mungkin diterhadkan apabila kuki dinyahaktifkan.

Analitis

Sekiranya anda mengunjungi Laman Web kami, kami atau pembekal perkhidmatan kami yang berdaftar boleh menggunakan kuki, piksel atau teknologi lain untuk menawarkan pengalaman pengguna yang lebih baik dan pantas atau untuk menunjukkan iklan seperti yang dijelaskan di bawah.

(a) Google Analitis

Laman web ini menggunakan Google Analitis, iaitu perkhidmatan analisis web yang disediakan oleh Google, Inc. (1600 Amphitheater Parkway, Mountain View, CA 94043, USA, “Google”). Google Analitis menggunakan kuki untuk membantu kami menganalisis penggunaan laman web kami oleh anda. Maklumat yang dihasilkan oleh kuki mengenai penggunaan anda akan laman web ini akan dipindahkan ke pelayan Google di Amerika Syarikat. Kami menggunakan Google Analitis dengan pemanjangan “_anonymizeIp ()”, supaya alamat IP yang dipindahkan ke Google hanya diproses dalam versi yang dipendekkan untuk mengecualikan bahawa alamat tersebut berkaitan langsung dengan anda. Google akan menggunakan data ini untuk tujuan menilai penggunaan laman web oleh anda, menyusun laporan aktiviti laman web untuk Laman Web kami, dan memberikan perkhidmatan lebih lanjut yang berkaitan dengan penggunaan Laman Web dan Internet. Google juga dapat memindahkan data ini kepada pihak ketiga, dengan syarat bahawa ia diwajibkan oleh undang-undang atau setakat mana pihak ketiga tersebut memproses data ini bagi pihak Google. Google tidak akan mengaitkan alamat IP anda dengan data lain yang dimiliki oleh Google. Anda boleh menghalang pemasangan kuki Google Analitis mengikut tetapan perisian penyemak imbas anda; kami menunjukkan bahawa jika anda melakukan perkara ini, anda mungkin tidak dapat menggunakan fungsi penuh Laman Web kami. Selain itu, anda boleh membantah pengumpulan dan penyimpanan data untuk Google Analitis bagi masa hadapan pada bila-bila masa melalui pemalam penyemak imbas Google (https://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=en). Untuk maklumat lebih lanjut mengenai Google Analitis, boleh layari ke (http://www.google.com/intl/en/analytics/learn/privacy.html). Sekiranya anda melayari laman web kami melalui peranti mudah alih, anda boleh mematikan Google Analitis dengan mengklikkan ini (https://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=en).

Sejauh mana data peribadi diproses dalam hal ini, kami melakukan pemprosesan tersebut sebagai sebahagian daripada kepentingan sah kami untuk tujuan pemasaran sendiri. Kami melindungi kepentingan anda dengan menganonimkan alamat IP anda semasa pengumpulan dibuat supaya anda tidak dapat dikenal pasti.

(b) Facebook Pixel

Kami menggunakan Facebook Pixel dari Facebook Inc. (1601 S. California Ave. Palo Alto, CA 94304 (“Facebook”)) di Laman Web ini.

Hal ini membolehkan tingkah laku pengguna dijejak setelah mereka dihalakan ke laman web pembekal dengan mengklik iklan Facebook. Ini membolehkan kami mengukur keberkesanan iklan Facebook bagi tujuan statistik dan penyelidikan pasaran. Data yang dikumpulkan adalah anonymous kepada kami. Walau bagaimanapun, data ini disimpan dan diproses oleh Facebook. Facebook boleh menghubungkan maklumat ini ke akaun Facebook anda dan juga menggunakannya untuk tujuan promosi sendiri selaras dengan Dasar Penggunaan Data Facebook https://www.facebook.com/about/privacy/. Anda boleh membenarkan Facebook dan pekongsinya meletakkan iklan di dalam dan di luar Facebook. Kuki juga boleh disimpan di komputer anda untuk tujuan ini.

Anda dapat membantah pengumpulan data anda oleh Facebook Pixel, atau penggunaan data anda untuk tujuan menampilkan iklan Facebook dengan menghubungi Facebook.

Facebook diperakui di bawah Perjanjian Perisai Privasi dan dengan itu menjamin kepatuhan terhadap undang-undang perlindungan data Eropah (https://www.privacyshield.gov/participant?id=a2zt0000000GnywAAC&status=Active).

(c) Google Tag Manager

Dengan Google Tag Manager, tag laman web dapat diberikan melalui antara muka. Google Tag Manager hanya menerapkan tag dan tidak meletakkan kuki dan tiada data peribadi yang dikumpulkan. Google Tag Manager mencetuskan tag lain yang berpotensi mengumpulkan data, tetapi Google Tag Manager tidak mengakses data ini. Sekiranya di peringkat domain atau penyemak imbas, penyahaktifan laman web tertentu terjejas, ini tetap kekal bagi semua tag penjejakan sehingga perkara ini dilaksanakan dengan Google Tag Manager.

(d) Yahoo Tag Manager
Dengan Yahoo Tag Manager, tag laman web dapat diberikan melalui antara muka. Yahoo Tag Manager hanya menggunakan tag dan tidak meletakkan kuki dan tiada data peribadi yang dikumpulkan. Untuk maklumat lebih lanjut mengenai Yahoo Tag Manager, boleh layari (https://marketing.yahoo.co.jp/service/tagmanager/) dan (https://privacy.yahoo.co.jp/)

(e) Google Adwords

Google AdWords memasukkan kuki atau piksel di komputer atau di peranti mudah alih anda sekiranya anda dihalakan ke Laman Web kami melalui iklan Google. Kuki ini tidak boleh digunakan lagi selepas 30 hari. Mereka tidak memberikan sebarang pengenalan diri. Sekiranya pengguna melayari halaman tertentu di Laman Web kami dan kuki masih aktif, kami dan Google akan dapat melihat bahawa anda telah mengklik iklan tersebut dan dihantarkan ke Laman Web kami. Kami, serta semua pelanggan Google-AdWords lain, menerima kuki yang berbeza. Oleh itu, kuki yang dipengaruhi oleh iklan Google kami tidak dapat diikuti di luar Perkhidmatan Internet kami.

Maklumat yang diperoleh daripada penjejakan penukaran, berfungsi untuk menyusun statistik penukaran untuk kami. Kami mengetahui akan jumlah pengguna yang mengklik iklan dan diteruskan ke laman web yang dilengkapi dengan tag penjejakan penukaran. Walau bagaimanapun, kami tidak menerima maklumat yang membolehkan pengecaman diri anda.

Sekiranya anda tidak mahu mengambil bahagian dalam penjejakan penukaran, anda boleh menyahaktifkan kuki penukaran dalam tetapan penyemak imbas anda. Maklumat lebih lanjut mengenai perkara ini dapat diperoleh daripada Penyata Perlindungan Data Google. Anda juga dapat melaraskan tetapan anda untuk Iklan Google di tetapan Google untuk pengiklanan.

Keselamatan

Semua data peribadi yang anda berikan kepada kami dijamin di Laman Web kami atau disimpan di pelayar selamat kami dengan akses terhad oleh kakitangan yang berdaftar sahaja. Kami menggunakan perisian enkripsi/keselamatan untuk penghantaran data bagi melindungi data anda dengan menyulitkannya dalam format yang selamat untuk memastikan privasi dan keselamatannya daripada akses atau penzahiran yang tidak dibenarkan, kehilangan, perubahan atau kemusnahan secara tidak sengaja. Di samping itu, kami akan menggunakan kaedah kontrak atau cara lain untuk mengelakkan data peribadi yang dipindahkan kepada pemproses data kami (i) daripada disimpan lebih lama daripada yang diperlukan untuk memproses data; dan (ii) daripada akses, pemprosesan, penghapusan, kehilangan atau penggunaan yang tidak sah atau tidak disengajakan, sekiranya kita melibatkan pemproses data. Malangnya, penghantaran maklumat melalui internet tidak sepenuhnya selamat. Walaupun kami akan melakukan yang terbaik untuk melindungi data peribadi anda, kami tidak dapat menjamin keselamatan data anda yang dihantar ke Laman Web kami; sebarang penghantaran adalah atas risiko anda sendiri. Sebaik sahaja kami menerima maklumat anda, kami akan menggunakan prosedur dan ciri-ciri keselamatan yang ketat untuk mengelakkan akses yang tidak dibenarkan.

Penggunaan Data Peribadi yang Dikumpulkan

Dengan menggunakan Laman Web kami dan/atau memberikan data peribadi kepadanya, anda bersetuju bahawa data peribadi anda yang dibekalkan oleh anda boleh digunakan dan disimpan oleh kami (dalam bentuk elektronik dan/atau bentuk salinan cetak atau dengan cara yang sesuai) untuk tujuan berikut dan untuk tujuan lain seperti yang dipersetujui antara anda dan kami atau dikehendaki oleh undang-undang dari semasa ke semasa:

– memberikan maklumat mengenai Syarikat dan produk-produk dan/atau perkhidmatan kami kepada anda;
– memproses pesanan anda untuk pembelian, termasuk mengesahkan butiran atau status pembayaran anda;
– memproses pendaftaran anda untuk sebarang surat berita, aktiviti pemasaran dan promosi atau keahlian;
– memproses pendaftaran anda untuk jaminan produk;
– memproses pendaftaran anda sebagai pengguna berdaftar Laman Web kami;
– memproses penebusan cenderamata anda;
– memproses pendaftaran anda untuk servis produk anda;
– memberi anda produk dan/atau perkhidmatan kami;
– memberi anda komunikasi berkala daripada kami dengan perincian produk, perkhidmatan dan faedah-faedah yang berkaitan;
– menjalankan kempen promosi yang telah anda sertai;
– menjalankan penyusunan dan analisis data untuk membolehkan kami untuk lebih memahami tingkah laku keutamaan dan pembelian anda serta menyediakan produk dan perkhidmatan yang lebih sesuai dengan keperluan anda, dan untuk membantu kami dalam memilih produk dan perkhidmatan yang mungkin menarik bagi anda;
– memproses sebarang pertanyaan yang timbul daripada atau berkaitan dengan Syarikat, produk dan/atau perkhidmatan;
– penyiasatan aduan dan transaksi yang mencurigakan;
– pencegahan atau pengesanan jenayah;
– penzahiran seperti yang dikehendaki oleh undang-undang;
– memproses permohonan pekerjaan anda;
– mentadbir, menguatkuasakan atau melaksanakan kontrak yang telah kami buat dengan anda;
– tujuan lain yang berkaitan yang anda telah membuatnya tersedia untuk kami;
– jika anda telah memberikan persetujuan anda untuk penggunaan data anda bagi tujuan pemasaran, kami akan menghubungi anda dengan cara elektronik (e-mel, SMS, media lain sama ada sekarang diketahui atau tersedia pada masa depan) dan/atau melalui mel terus dengan maklumat mengenai barang dan perkhidmatan seperti yang menjadi subjek persetujuan tersebut; dan
– jika anda telah memberikan persetujuan anda, untuk membenarkan pihak ketiga yang terpilih untuk menggunakan data anda, untuk menghubungi anda dengan cara elektronik dan/atau melalui mel terus.

Kami tidak akan menggunakan data peribadi anda untuk memberikan bahan pemasaran kepada anda melainkan jika kami telah mendapatkan persetujuan anda terlebih dahulu.

Syarikat tidak boleh mengumpul, memproses, menyimpan atau menggunakan data peribadi anda dengan cara lain melainkan kami telah mendapatkan persetujuan anda untuk penggunaan yang dimaksudkan di atas. Sekiranya anda tidak lagi ingin kami menggunakan data peribadi anda untuk tujuan yang dimaksudkan di atas, anda boleh memaklumkan kepada kami pada bila-bila masa dengan menghantarkan permintaan anda secara bertulis melalui e-mel kepada Pegawai Undang-Undang, Jabatan Undang-Undang (hklegal@tti.com.hk), melalui telefon (Nombor telefon : (852) 2402 6888) atau melalui pos ke Techtronic Industries Company Limited, 29/F, Tower 2, Kowloon Commerce Centre, 51 Kwai Cheong Road, Kwai Chung, Hong Kong.

Penyimpanan/Ketepatan Maklumat

Kami menyimpan rekod urus niaga anda dengan kami untuk tujuan di atas. Dasar umum kami adalah untuk menyimpan data peribadi anda tidak lebih lama daripada yang diperlukan untuk pencapaian tujuan yang disebutkan di atas melainkan jika tempoh penyimpanan yang lebih lama diperlukan atau dibenarkan oleh undang-undang yang terpakai.

Kami akan mengambil langkah-langkah yang wajar untuk memastikan ketepatan data peribadi anda yang disimpan oleh kami. Sekiranya kami mendapati bahawa data peribadi tidak tepat, kami tidak akan menggunakan data tersebut dan akan memaklumkan mana-mana pihak ketiga bahawa data peribadi anda telah dipindahkan akan perkara yang sama.

Perkongsian dan Penzahiran Maklumat

Dengan menggunakan Laman Web kami dan/atau memberikan data peribadi kepadanya, anda bersetuju bahawa kami boleh menzahirkan atau memindahkan (sama ada di Malaysia atau di luar negara) kepada pihak ketiga jika diperlukan mengikut undang-undang atau jika kami mengarahkan pihak ketiga untuk memproseskan data anda di bawah autoriti kami, tetapi ini akan dilakukan dengan pematuhan akan undang-undang dan peraturan yang terpakai. Pihak ketiga ini mungkin merangkumi, jika terpakai, (i) mana-mana ejen, kontraktor atau pembekal perkhidmatan pihak ketiga lain yang membekalkan pemprosesan data, telekomunikasi, pengumpulan, rujukan kredit, keselamatan, kredit, perbankan, kewangan, atau perkhidmatan profesional lain kepada kami; (ii) mana-mana syarikat dalam TTI Group; (iii) mana-mana pemegang serah hak atau penerima pindahan hak kami yang sebenar atau yang dicadangkan (sama ada di Malaysia atau di luar negara); dan/atau (iv) mana-mana individu atau entiti yang menjadi kewajiban kami untuk membuat penzahiran di bawah kehendak undang-undang, peraturan, kod amalan praktik atau garis panduan yang dikeluarkan oleh mana-mana kawal selia atau pihak berkuasa lain, untuk mana-mana atau semua tujuan yang disebutkan di atas. TTI Group bermaksud Techtronic Industries Company Limited, anak syarikat dan gabungannya di Malaysia atau di luar negara.

Dalam hal ini, data anda juga dapat diproses oleh staf yang mungkin beroperasi di luar Malaysia dan Kawasan Ekonomi Eropah yang bekerja untuk kami, ahli gabungan kami atau untuk salah satu pembekal kami. Ini termasuk kakitangan yang terlibat, antara lain, memenuhi pesanan anda, memproses perincian pembayaran anda dan penyediaan perkhidmatan sokongan. Penerima pindahan tersebut mungkin tidak berada di tempat di mana undang-undang perlindungan data adalah sebahagian besarnya sama dengan undang-undang Malaysia atau Kawasan Ekonomi Eropah. Ini bermaksud data peribadi anda mungkin tidak terlindung pada tahap yang sama atau serupa di Malaysia atau Kawasan Ekonomi Eropah.

Syarikat tidak boleh memindahkan data peribadi anda melainkan kami telah mendapatkan persetujuan anda untuk pemindahan yang dimaksudkan di atas.

Akses dan Pembetulan Maklumat

Sebagai satu subjek data, anda berhak untuk menegaskan hak-hak subjek data tersebut kepada kami pada bila-bila masa. Khususnya, anda dan/atau penjaga sah anda (jika ada) berhak untuk:

1. mendapatkan maklumat sama ada dan jika ada, sejauh mana kami memproses data peribadi mengenai anda atau tidak;
2. mengakses maklumat, khususnya maklumat berikut: data yang disimpan mengenai anda, tujuan pemprosesan, kategori data, penerima yang kami zahirkan data kepada atau tempoh penyimpanan di mana terdapat pemprosesan data peribadi yang berkaitan dengan anda;
3. menghendaki kami untuk membetulkan data peribadi tanpa kelengahan tak wajar yang tidak tepat atau tidak lengkap; dan
4. memastikan polisi-polisi dan amalan kami (dari semasa ke semasa) berkaitan dengan data peribadi dan jenis data peribadi yang kami miliki;
5. menghendaki kami untuk menghapus atau menghentikan pengumpulan, pemprosesan atau penggunaan data peribadi anda tanpa kelengahan tak wajar;
6. menarik balik kebenaran anda yang diberikan kepada kami mengenai pemprosesan data anda pada bila-bila masa;
7. membiarkan pemprosesan data peribadi anda disekat; dan
8. menerima data peribadi mengenai anda yang telah anda berikan kepada kami dalam format yang tersusun, piawai dan boleh dibaca mesin, dan untuk menghantar data ini kepada pengawal lain.

Kami mungkin akan mengenakan bayaran yang berpatutan untuk memproses permintaan akses ke data peribadi. Semua permintaan untuk mengakses atau membetulkan data peribadi atau maklumat mengenai polisi dan amalan dan jenis data peribadi yang dipegang dan pertanyaan dan komen mengenai Polisi Privasi ini harus ditulis dan ditujukan kepada Pegawai Undang-Undang dan/atau Pegawai Privasi kami.

Nombor Telefon Pegawai Undang-Undang : (852) 2402 6888
Nombor Faks: (852) 2413 5971
Alamat E-mel : hklegal@tti.com.hk
29/F, Tower 2 Kowloon Commerce Centre 51 Kwai Cheong Road Kwai Chung, New Territories, Hong Kong

Laman Web Pihak Ketiga

Laman web kami mungkin, dari semasa ke semasa, mengandungi pautan ke dan dari laman web rangkaian rakan kongsi, pengiklan dan ahli gabungan kami. Sekiranya anda mengikuti pautan ke mana-mana laman web ini, harap maklum bahawa laman web ini mempunyai polisi privasi mereka sendiri dan bahawa kami tidak menerima sebarang tanggungjawab atau liabiliti bagi polisi ini. Sila periksa polisi-polisi tersebut sebelum anda menghantar sebarang data peribadi ke laman web ini.

Persetujuan Anda

Dengan menggunakan Laman web kami dan/atau memberikan data peribadi anda kepada kami, anda secara nyata menyetujui pengumpulan dan penggunaan data peribadi anda menurut Polisi Privasi ini. Kami akan memaparkan perubahan akan Polisi Privasi kami di Laman Web kami dari semasa ke semasa sebagai tindak balas terhadap perubahan kehendak undang-undang, peraturan atau operasi. Kami akan memberikan notis mengenai perubahan tersebut (termasuk bila ia akan berlaku) menurut undang-undang.

Sekiranya terdapat percanggahan atau masalah konsisten antara versi Bahasa Inggeris dan Bahasa Malaysia Penyata Polisi Privasi ini, versi Bahasa Inggeris akan diguna pakai.

Tarikh kuat kuasa Penyata Privasi ini – 03/06/2020